Sonsbeek

2001

Triple glas of HR++ laten plaatsen

Wanneer je een nieuwe woning koopt of een bestaande woning gaat verbouwen, is het verstandig om na te denken over het laten plaatsen van HR++ glas. Dit soort glas is namelijk veel isolerender dan gewoon dubbelglas, waardoor je in de winter minder last zal hebben van kou en tocht. Bovendien bespaar je op je energiekosten, want je hoeft minder te stoken. In dit artikel lees je alles over de voor- en nadelen van HR++ glas, dus lees snel verder!

Wat is HR++ glas?

HR++ glas is een soort isolatieglas dat heel veel energie bespaart. Het is een dunne laag van twee of drie lagen glas met een speciale coating die het warmteverlies voorkomt. De meeste HR++-glazen zijn ook voorzien van een argon- of kryptongaslaag, waardoor ze nog beter isoleren.

De verschillende soorten HR++ glas

HR++ glas is verkrijgbaar in verschillende soorten en uitvoeringen. Er zijn drie hoofdtypen HR++ glas: enkelglas, dubbelglas en isolatieglas. Elke variant heeft unieke eigenschappen die bepalend zijn voor de keuze van het juiste type glas. In dit artikel leggen we de verschillen tussen deze drie types HR++ glas uit.

Enkelglas is het meest voorkomende type glas. Het bestaat uit één laag van helder glas waardoor er geen extra isolatie aanwezig is. Enkelglas is daarom minder energiezuinig dan andere typen HR++ glas. Dubbelglas bestaat uit twee lagen van helder glas met daartussen een dunne laag lucht of gas. Dankzij deze constructie is er sprake van een betere isolatie dan bij enkelglas. Bovendien beschikt dubbelglas over een higher performance-coating (HPC). Hierdoor wordt de warmte nog beter binnen gehouden. isolatieglas is vergelijkbaar met dubbelglas. Het bestaat uit twee lagen van helder glas met daartussen een dunne laag lucht of gas. Echter, in plaats van een HPC heeft isolatieglas een higher performance-coating (HPS). Hierdoor wordt de warmte nog beter binnen gehouden dan bij dubbelglas.

Voordelen van HR++ glas

-HR++ glas is een superiserende isolatieglas. Het houdt namelijk warmte binnen in huis en buiten. Dit komt doordat het drielaags is met een speciale coating.
-Doordat het glas drielaags is, wordt er ook minder geluidsoverlast van buitenaf ervaren.
-Bovendien bespaart HR++ glas op de energiekosten, omdat er minder stroom nodig is om dezelfde temperatuur in huis te behalen.

Nadelen van HR++ glas

-HR++ glas is duurder dan traditioneel dubbelglas.
-HR++ glas is moeilijk te recyclen.
-Het is niet mogelijk om zelf HR++ glas te plaatsen, je moet hiervoor een professional inschakelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *